_
_
_
_
_
FC BARCELONA

Neymar va costar 19 milions

La vicepresidenta del FC Barcelona, Susana Monje, presenta el tancament de l’exercici 2015-2016 amb ingressos de 679 milions i amb un deute de 271

Juan I. Irigoyen

“El fitxatge de Neymar ha estat excepcional”, ha dit Susana Monje, vicepresidenta del FC Barcelona i responsable de l’Àrea Econòmica del club, en la presentació del balanç del club. Monje va assegurar que el cost de Neymar va ser de 19,3 milions —7,3 al Santos i dos per la prima de la Pilota d’Or— i va explicar que la resta dels imports abonats —fins als 86,2 milions que ha admès el FC Barcelona— corresponen al salari del jugador, després del pacte del club amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. Segons aquests càlculs, els 40 milions abonats a l’empresa N&N (propietat de la família Neymar), la multa de 5,5 que el club va pagar a Hisenda per no tributar bé el fitxatge i les altres partides pagades pel Barça per fitxar el brasiler corresponen al salari del jugador. “Neymar té un salari brut de 24,8 milions”, va especificar la vicepresidenta econòmica del Barça. I ara, tocarà renovar-lo.

Más información
Neymar pensa amb els peus
Neymar va acordar amb el Barça cobrar almenys 45,9 milions d’euros

Quan a l’estiu del 2013 el brasiler va arribar a Barcelona, el llavors president blaugrana, Sandro Rosell, va assegurar que el fitxatge del paulista havia tingut un cost de 57,3 milions d’euros. Sis mesos després, després de la renúncia de Rosell precisament per l’escàndol entorn del cost del fitxatge del jugador, Josep Maria Bartomeu va explicar que el fitxatge del brasiler, en realitat, ascendia a 86,2 milions si es tenien en compte tots els contractes derivats de l’operació.

“L’economia del Barça és excepcional”, va analitzar la vicepresidenta econòmica del FC Barcelona, Susana Monje. El club va tancar l’exercici 2015-2016 amb ingressos rècords de 679 milions d’euros i amb beneficis de 29 milions. A l’àrea financera estan especialment satisfets amb el saldo del deute net que arriba als 271 milions (el curs passat era de 328) i que ha disminuït en 160 milions des que l’actual junta directiva va prendre el comandament del club el 2010 (431). “No ha estat un any de transició, sinó que ha estat un exercici econòmic fonamental per complir amb tots els reptes estratègics del club”, va subratllar Monje.

Despeses controlades

La vicepresidenta del FC Barcelona va elogiar la gestió econòmica del club. "L’única llàstima va ser el laude de Can Rigalt”, va sostenir. L’entitat blaugrana va assumir durant l’últim exercici els efectes econòmics dels terrenys de l´Hospitalet venuts el 2005 per un valor 35,4 milions i que el tribunal d’arbitratge va obligar a desfer l’operació. Una situació que va obligar el Barça a tornar a comprar Can Rigalt per 47 milions. “Hauríem aconseguit els beneficis més alts de la història del club”, va explicar Monje. En el curs 2010-2011, l’entitat blaugrana va xifrar en 49 milions els beneficis, mentre que aquesta temporada, sense la contingència de Can Rigalt, el resultat hagués estat de 54 milions.

“Les despeses estan controlades”, va assegurar Monje. Encara que el deute net de 271 milions encara està lluny de la xifra de 200 milions que va xifrar la Junta per començar amb les obres de l’Espai Barça per a la remodelació del Camp Nou, al Barça es mostren molt tranquils amb les despeses. Els salaris esportius són de 439 milions, dels quals 380 corresponen al primer equip. “Les despeses van augmentar un 8% i els ingressos un 12%”, va sostenir la directiva. I la massa salarial de l’equip de Luis Enrique va arribar al 69% respecte dels ingressos (la temporada passada va arribar fins al 73%). Números que tranquil·litzen el FC Barcelona, perquè la Lliga aconsella no superar el 70%.

El nou contracte amb Qatar per patrocinar la samarreta per una temporada més (35 milions) va alleujar Monje. “Passar de 0 a 35 va ser una bona notícia”, va sostenir; “cal no oblidar que és el tercer millor patrocinador del món”. La llista la lidera el Manchester United (Chevrolet, 64 milions) i el segueix el Chelsea (Yokohama, 54). I si el Barça suma el nou contracte amb Nike (85 per any, serà de 155 a partir del curs 2018-2019), la samarreta val 128,8 milions (Qatar Airways paga 35 i Beko, 8,8). “Tenim la samarreta més cara del món”, va dir la directiva. Finalment, la vicepresidenta va explicar que el club pot fitxar l’atacant que tant demana Luis Enrique. “Tenim 24 milions per fitxar un davanter”, va tancar Monje.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Juan I. Irigoyen
Redactor especializado en el FC Barcelona y fútbol sudamericano. Ha desarrollado su carrera en EL PAÍS. Ha cubierto Mundial de fútbol, Copa América y Champions Femenina. Es licenciado en ADE, MBA en la Universidad Católica Argentina y Máster de Periodismo BCN-NY en la Universitat de Barcelona, en la que es profesor de Periodismo Deportivo.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_